Οι χουρμάδες Τυνησίας είναι οι πιο δημοφιλής χουρμάδες και αποτελούν πηγή ασβεστίου και καλίου. Δοκιμάστε τους και η γλυκιά τους γεύση θα σας συναρπάσει!
Οι χουρμάδες εκτός από ένα υπέροχο υγιεινό φρούτο με απίθανη γλυκιά γεύση, μπορεί να καλύψει την επιθυμία για γλυκό. Αποτελούν μία σημαντική υπερτροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, κάλιο, ασβέστιο, κ.α. που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν οι χουρμάδες όπως πολυφαινόλες, καροτενοειδή και λιγνάνες, αποδεδειγμένα καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες που συνδέονται με πολλές χρόνιες παθήσεις.
Η μεγάλη περιεκτικότητα των χουρμάδων σε φυτικές ίνες και πολυφαινόλες μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση της καλής υγείας του παχέους εντέρου, προστατεύοντας τη χλωρίδα του. Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition το 2015, έδειξε ότι η κατανάλωση χουρμάδων μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου στο κόλον.
Στους χουρμάδες βρίσκονται σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, κάλιου και μαγνησίου καθώς επίσης και βιταμίνης K. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών είναι απαραίτητος για υγειή και γερά οστά και έχει παρατηρηθεί ότι η συστηματική κατανάλωση χουρμάδων είναι συνδεδεμένη με την πρόληψη της οστεοπόρωσης.