Η acerola σε σκόνη είναι άκρως αποτελεσματική φυσική βιταμίνη C (Malpighia glabra – Malpighiaceae).Γνωστή ως «Το μυστικό του Αμαζονίου» και σαν «κεράσι των Αντιλλών» η acerola είναι ένα φρούτο παρόμοιο με κεράσι, το οποίο παράγεται στη κεντρική Αμερική. Εκτιμάται σαν ένα από τα πλουσιότερα φρούτα σε βιταμίνη C, με περιεκτικότητα 100 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι και το λεμόνι, 20 φορές υψηλότερη από την γκουάβα και 10 φορές από το βατόμουρο. Κατά μέσο όρο, 100γρ. ώριμα φρούτα Acerola περιέχουν 17.000mg βιταμίνης C.
Διατροφικές Πληροφορίες Ανά 100g
Ενέργεια | 1444 kj / 345 kcal |
---|---|
Λίπη | 0,0g |
-εκ των οποίων κορεσμένα | 0,0g |
Υδατάνθρακες | 87,0g |
-εκ των οποίων σάκχαρα | 31,0g |
Ίνες | 8,2g |
Πρωτεΐνες | 7,6g |
Αλάτι | 18,0mg |
Η βιταμίνη C καταπολεμά και τη γήρανση, χαρακτηρίζεται για την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση της και θεωρείται απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου, τη φροντίδα του δέρματος αλλά και την προστασία του από τις ακτίνες του ήλιου.
Εκτός από τη βιταμίνη C, η acerola περιέχει επίσης καροτενοειδή, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, νιασίνη, μαγνήσιο, κάλιο, πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, πολυφαινόλες, πηκτίνες και ένα ευρύ φάσμα ανθοκυανίνων, οι οποίες έχουν ισχυρή καρδιοτονωτική δράση και μάχονται κατά των ελευθέρων ριζών.
Παραδοσιακά, η acerola χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος, την κατάθλιψη, την αλλεργική ρινίτιδα, την αναιμία, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, τα ηπατικά προβλήματα, τους ρευματισμούς και τις διαταραχές του κολλαγόνου.Για σύγκριση 100γρ. πορτοκάλια περιέχουν μόνο 50mg βιταμίνης C όταν 100γρ. ώριμων φρούτων acerola περιέχουν 17.000mg.
Τρόπος χρήσης: 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα σε νερό ή χυμό λαχανικών.
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Αλλεργίες
Αναιμία
Ανοσοποιητικό
Αντιγήρανση
Αντικαρκινικό
Αντιοξειδωτικό
Αντιφλεγμονώδες
Αποτοξίνωση
Καρδιοτονωτικό
Κατάθλιψη
Κρυολόγημα
Συκώτι
Χοληστερίνη
- Προέλευση
- Βραζιλία
- Καλλιέργεια
- Πιστοποιημένη βιολογική