Αγνό ορυκτό μαύρο αλάτι, από ηφαιστιογενή πετρώματα.
Είναι γνωστό και ως μαύρο αλάτι Ινδίας (Kala Namak) και χαρακτηρίζετε από μία μυρωδιά βραστού αβγού που την οφείλει στην μεγάλη περιεκτικότητα του σε θείο. H γεύση του είναι συγχρόνως, γλυκιά, αλμυρή και umami. Ταιριάζει σε πίκλες, και chutneys. Είναι απαραίτητο συστατικό στο μείγμα μπαχαρικών chaat masala που μπαίνει στις φρουτοσαλάτες. Στην ινδική κουζίνα μπαίνει σε πολλές συνταγές, όπως raitas, chaats και σαλάτες.
Είναι χαμηλότερο σε νάτριο σε σχέση με το θαλασσινό αλάτι πράγμα που το καθιστά καταλληλότερο για χρήση από υπερτασικούς. Στην ιατρική της ayurveda, χρησιμοποιείται ως χωνευτικό και ήπιο καθαρτικό.
Χαρακτηριστικά
- Ιδιότητα - Πάθηση
- Δυσκοιλιότητα
Πεπτικά προβλήματα
Υπέρταση
- Προέλευση
- Ινδία
- Κουζίνα
- Ινδική
- Ταιριάζει με
- Όσπρια
Ζυμαρικά - Ρύζι
Σαλάτες - Λαχανικά
Φρούτα
- Γεύση
- Umami
Αλμυρή
Γλυκιά