Αυτοί οι πολύτιμοι μαύροι κρύσταλλοι αλατιού σε σχήμα πυραμίδας από την Κύπρο, χαρίζουν εμφάνιση και γεύση μεταμορφώνοντας απλά πιάτα σε γκουρμέ!
Ένα αλάτι με ιδιαίτερη εμφάνιση και τραγανή υφή που συνήθως μπαίνει στο φινίρισμα των πιάτων. Ο άνθρακας που εμπεριέχεται στο αλάτι, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και του χαρίζει αυτό το υπέροχο γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Το μαύρο αλάτι αποβάλει τις τοξίνες και ενισχύει το πεπτικό σύστημα καθώς επίσης τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία. Ταιριάζει σε σαλάτες, θαλασσινά, ψητά κρέατα στη σχάρα, κοτόπουλο αλλά μπορεί να προστεθεί και σε καραμέλα και σοκολάτα. Εκτός από την μαγειρική χρήση, αποτελεί συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης και καλλυντικών λόγω της αποτοξινωτικής του δράσης.
Η φυσική επεξεργασία αυτού του θαλασσινού αλατιού είναι τέχνη. Για να δημιουργηθεί αυτό το αλάτι το θαλασσινό νερό διοχετεύεται σε ρηχές λακούβες όπου εκτίθεται στον ήλιο, κατόπιν μπαίνει σε λεκάνες οπού το νερό θερμαίνεται σταδιακά και σιγά σιγά ξεχωρίζουν τα σχήματα πυραμίδας στο αλάτι. Η διαδικασία σταματάει όταν το αλάτι φτάσει σε υγρασία 3% οπού μετά οι πυραμίδες αλατιού συλλέγονται με το χέρι. Αυτή η επεξεργασία είναι εντελώς φυσική και μπορεί να πάρει εώς και δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Η τραγανή υφή και η πλούσια γεύση των πυραμίδων θαλασσινού αλατιού καθιστά το προϊον ως ένα ισχυρό εργαλείο στους κύκλους της gourmet γαστρονομίας!
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Κύπρος
- Κουζίνα
- Βόρειας Αμερικής
Ευρωπαϊκή
- Ταιριάζει με
- Γλυκά - Επιδόρπια
Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Αλμυρή