Αυτοί οι πολύτιμοι μαύροι κρύσταλλοι αλατιού σε σχήμα πυραμίδας από την Κύπρο, χαρίζουν εμφάνιση και γεύση μεταμορφώνοντας απλά πιάτα σε γκουρμέ!
Ένα αλάτι με ιδιαίτερη εμφάνιση και τραγανή υφή που συνήθως μπαίνει στο φινίρισμα των πιάτων. Ο άνθρακας που εμπεριέχεται στο αλάτι, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και του χαρίζει αυτό το υπέροχο γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Το μαύρο αλάτι αποβάλει τις τοξίνες και ενισχύει το πεπτικό σύστημα καθώς επίσης τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία. Ταιριάζει σε σαλάτες, θαλασσινά, ψητά κρέατα στη σχάρα, κοτόπουλο αλλά μπορεί να προστεθεί και σε καραμέλα και σοκολάτα. Εκτός από την μαγειρική χρήση, αποτελεί συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης και καλλυντικών λόγω της αποτοξινωτικής του δράσης.
Χαρακτηριστικά
- Προέλευση
- Κύπρος
- Κουζίνα
- Βόρειας Αμερικής
Ευρωπαϊκή
- Ταιριάζει με
- Γλυκά - Επιδόρπια
Θαλασσινά - Ψάρια
Κρέατα
Πουλερικά
Σαλάτες - Λαχανικά
- Γεύση
- Αλμυρή